Werktekeningen

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen

Wat is een werktekening?

Timmermannen, metselaars, loodgieters, elektriciens; ze moeten straks allemaal precies weten wat ze moeten doen tijdens de bouw. Daarvoor gebruiken ze een werktekening. Dat zijn praktische, gedetailleerde tekeningen over alle onderdelen van jouw woning of bedrijfspand. PTA Midden Nederland werkt de bestektekeningen uit tot een glasheldere werktekening woning.

 

Wat staat er op de werktekening?

Een werktekening bevat informatie over bijvoorbeeld de maatvoeringen, constructieve gegevens en de materialen die nodig zijn tijdens de bouw. Een bouwvakker ziet bijvoorbeeld op een doorsnedetekening precies hoe hij een aansluiting of verbinding moet maken. Maar het gaat ook om plattegronden en technische tekeningen van de fundering en de vloeren.

 

Snel en efficiënt een werktekening laten maken

Verzorgt PTA Midden Nederland het ontwerp van jouw woning? Dan is het een relatief kleine stap om ook de werktekening van de woning of bedrijfspand te maken. We doen dat snel en efficiënt. Onze bouwkundige expertise borgt dat de tekeningen op de bouw bruikbaar zijn.

 

Controle op de werktekening van de aannemer

Bij veel bouwprojecten maakt de aannemer tegenwoordig zelf de werktekeningen op basis van het bestek. Op zich is dat geen probleem. Wel is het in dat geval slim om de werktekeningen te laten controleren door PTA Midden Nederland, voor ze definitief worden. Je weet dan zeker dat de werkinstructies conform het ontwerp zijn en er geen foutjes in geslopen zijn.

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen