Technisch ontwerp

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen

Technisch ontwerp woning of bedrijfspand

Het is één van de meest cruciale fases van jouw nieuwbouwproject. Het vertalen van het ontwerp naar gedetailleerde contractafspraken met de aannemer en bouwtekeningen en werkinstructies voor de bouwers. Dit noemen we het technisch ontwerp. PTA Midden Nederland zorgt dat dit technisch ontwerp zorgvuldig gebeurt. Zo heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen en kom jij niet achteraf voor onaangenamen verrassingen te staan. 

Waaruit bestaat een technisch ontwerp?

Het technisch ontwerp van jouw woning of bedrijfspand is een verzameling van bouwtekeningen en technische documenten. Een vast onderdeel zijn bijvoorbeeld bestektekeningen. Dat zijn technische plattegronden, maar ook bijvoorbeeld tekeningen van de fundering of de constructie van het dak. Het bijbehorende bestek geeft de aannemer gedetailleerde informatie over onder meer de toepassing van materialen. Nog een stapje verfijnder zijn werktekeningen. Dat zijn praktische, gedetailleerde bouwtekeningen voor de timmermannen, metselaars, loodgieters en elektriciens die straks aan jouw woning of bedrijfspand werken. 

Ontwerpen met oog voor technische haalbaarheid

Het voordeel als je jouw woning of bedrijfspand laat ontwerpen door PTA Midden Nederland? Al bij het maken van de eerste schetsontwerpen houden onze bouwkundig tekenaars rekening met de technische en bouwkundige haalbaarheid van ontwerpkeuzes. Hierdoor hoef je niet op het laatste moment concessies of aanpassingen te doen aan het ontwerp. Meestal kiezen we ervoor om het technisch ontwerp uit te werken in een BIM-model. Dit is een 3D-model van een gebouw, waar ook bijvoorbeeld de aannemer, constructeur en installateur informatie aan kunnen toevoegen. 

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen