Stappenplan bedrijfspand bouwen

Het stappenplan van ontwerp tot oplevering

Stap 1

Gratis kavelanalyse

Je hebt een kavel op een bedrijventerrein of in het buitengebied op het oog, maar wat mag daar precies? Hoe zit het met het bestemmingsplan, de maximale bouwafmetingen, de eisen aan de uitstraling van je pand? Kun je hier een bedrijfshal bouwen, met showroom en kantoren bijvoorbeeld? Dat brengen we gratis voor je in kaart met een kavelanalyse. 

Binnen 1 werkdag heb je inzichtelijk wat er kan en mag op het kavel dat je op het oog hebt. Je ontvangt het rapport per e-mail. Wil je het liever samen doorspreken? Dan komen we bij je langs om het toe te lichten.

Stap 2

Programma van Eisen en ontwerp

We brengen samen in kaart aan welke technische en functionele eisen jouw nieuwe bedrijfspand moet voldoen. Op basis daarvan maakt PTA Midden Nederland een schetsontwerp, inclusief een indicatieve raming van de bouwkosten. Dat ontwerp verfijnen we steeds verder. 
Dat doen we meestal in bouwteamverband, waarbij we nauw samenwerken met de beoogde aannemer en installateur en eventueel ook belangrijke leveranciers van bijvoorbeeld productielijnen. Zo ontstaat een compleet, haalbaar en functioneel BIM-model van jouw nieuwe bedrijfspand. 

Stap 3

Vergunningsaanvragen en ruimtelijke inpassing

Ga je een bedrijfspand bouwen? Dan komt daar veel papierwerk bij kijken. Dat nemen wij je uit handen. PTA Midden Nederland verzorgt alle onderzoeken en berekeningen die nodig zijn voor o.a. de omgevingsvergunning en loodst je soepel door de procedures. We kunnen je ook ontzorgen bij een eventuele ruimtelijke inpassing in het buitengebied en bemiddelen in het verkrijgen van sloopmeters.

Stap 4

Prijsvorming en contractafspraken

Het definitieve ontwerp van jouw bedrijfspand vertalen we in bestek- en bestektekeningen. Daarmee kan je offertes opvragen en prijsafspraken gaan maken met de aannemer en andere bouwpartners. Dankzij onze bouwkundige expertise kunnen we je helpen bij de prijsvorming en een second opinion doen op offertes. Ook kunnen we contractdocumenten voor je checken, zodat je zeker weet dat er straks gebouwd wordt wat jij voor ogen hebt.

Stap 5

Bouwbegeleiding

Eindelijk is het zover. Ze gaan jouw kantoor, showroom, magazijn of bedrijfshal bouwen. Heb je te weinig tijd of expertise om zelf de voortgang van de bouw te monitoren? Dan kan PTA Midden Nederland de directievoering overnemen of bouwvergaderingen voor je bijwonen. We vinden het ook geen probleem als je dat zelf doet en ons alleen ‘inplugt’ als je er zelf niet meer uitkomt of aan toe komt.

"Gratis de mogelijkheden met uw kavel inzichtelijk."

Contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

06 - 34 46 69 39
info@ptamiddennederland.nl
06 - 34 46 69 39
De Spil 6A, Kootwijkerbroek