Duurzaamheid

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen

Wil je een nul-op-de-meter-woning, passiefhuis, BENG-woning of een energieneutraal huis bouwen? Dan vraagt dat slimme, duurzame keuzes in het ontwerp. PTA Midden Nederland heeft daar ervaring mee. We nemen je mee in de mogelijkheden als het gaat om duurzaam bouwen en adviseren je over de duurzaamheidseffecten van ontwerpkeuzes. 

 

Aandachtspunten bij een duurzaam ontwerp:

  • Positionering op het kavel: Een slimme oriëntatie op de zon zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt om je woning te verwarmen. 
  • Materiaalgebruik: Door te kiezen voor recyclebare materialen met een lange levensduur en lage footprint, heeft jouw woning een lagere milieu-impact. 
  • Ventilatie: Een goed geïsoleerd huis is prettig, maar er moet wel voldoende frisse lucht binnen komen. 
  • Toepassing van duurzame installaties: We weten veel over warmtepompen, warmte-terug-wininstallaties en andere duurzame installaties
  • Zonnepanelen: Mooi worden ze niet. Maar door ze slim te integreren in je ontwerp, vallen ze wel minder op.

 

Daarom een duurzaam woningontwerp van PTA 

Als je duurzaam gaat bouwen, is een goede voorbereiding van het bouwproces nóg belangrijker dan anders. Alles gaat namelijk net even anders dan de standaard. Juist daarom is samenwerking met PTA Midden Nederland prettig. We zorgen ervoor dat de duurzame keuzes die we maken ook bouwtechnisch haalbaar en verantwoord zijn. En zorgen met bestektekeningen, werktekeningen en een compleet BIM-model dat voor iedereen duidelijk is hoe jouw woning of bedrijfspand gebouwd moet worden. 

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen