Bouwvergunningen

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen

Bouwvergunningen goed geregeld

Nederland is een land van regeltjes. Dat ga je merken als je wilt bouwen. Je moet veel onderzoeken laten doen en bouwvergunningen aanvragen. Dat kost veel tijd en kan heel frustrerend zijn. PTA Midden Nederland loodst je soepel door die stugge eerste fase van je bouwproject heen, zodat je op schema blijft en niet langer dan nodig hoeft te wachten op je nieuw woning of bedrijfspand. 

Welke bouwvergunningen heb je nodig?

Welke bouwvergunningen je nodig hebt, hangt af van je bouwplannen. Je hebt eigenlijk altijd een omgevingsvergunning bouwen nodig. Deze bouwvergunning vraag je aan bij de gemeente. Om de bouwvergunning te krijgen moet je onder meer aantonen dat jouw bouwplan geen overlast of milieuschade veroorzaakt. Soms heb je extra vergunningen nodig, zoals een omgevingsvergunning milieu, een sloopvergunning of een watervergunning. PTA Midden Nederland brengt met een vooronderzoek in kaart welke vergunning nodig zijn om te bouwen op jouw kavel. Ook geven we je duidelijke uitleg over de vergunningsprocedures. 

Uitvoeren van onderzoeken en berekeningen

Om een bouwvergunning te krijgen, moet je meerdere onderzoeken en berekeningen laten uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan milieuonderzoeken, constructieberekeningen en bouwbesluitberekeningen. PTA Midden Nederland kan deze onderzoeken voor je doen en de benodigde berekeningen voor je maken. Onze bouwtechnische achtergrond, bouwkundige kennis en expertise in (gemeentelijke) regelgeving zorgt ervoor dat we vaak in één keer de gevraagd bouwvergunning(en) krijgen. 

Wat kosten bouwvergunningen?

De kosten voor het aanvragen van een bouwvergunning hangen sterk af van wat je wilt bouwen en waar je dat gaat doen. Elke gemeente bepaalt bijvoorbeeld zelf de hoogte van leges die je betaalt voor de vergunningsaanvraag. Een indicatie? Voor een nieuwbouwhuis moet je rekenen op een bedrag rond de 10.000 euro. Dat is dan inclusief de benodigde berekeningen en onderzoeken. PTA Midden Nederland maakt op basis van jouw bouwplannen graag een offerte op maat voor het verkrijgen van de bouwvergunningen.

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen