Bestemmingsplan wijziging-/ sloopmeters

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen

Heb je een kavel op het oog, maar kan je daar niet de woning of het bedrijfspand bouwen dat je voor ogen hebt? Dan kan je vragen of de gemeente het bestemmingsplan wil wijzigen. PTA Midden Nederland schat graag voor je in of je verzoek kansrijk is, loodst je door het proces en ontzorgt je door alle benodigde documenten aan te leveren.   

 

Hoe werkt een bestemmingsplanwijziging?

Als eerste vraag je de gemeente of die wil meewerken aan een bestemmingsplanwijziging. Dit noem je het principeverzoek. Krijg je groen licht, dan moeten er meerdere onderzoeken plaatsvinden. Het gaat bijvoorbeeld om onderzoeken naar milieueffecten van je bouwplan en de impact op de omgeving. Aan de hand van de onderzoeken maakt de gemeente een ontwerpbestemmingsplan. Dat wordt ter inzage gelegd, waarna mensen bezwaar mogen maken. De gemeente neemt vervolgens een definitief besluit. Als daar geen rechtszaken tegen aangespannen worden, mag je gaan bouwen! 

 

Ruimte-voor-ruimteregeling

Ga je bouwen in het buitengebied of in een landelijke omgeving? Dan stellen gemeenten vaak ook de eis dat er ergens anders agrarische bebouwing verdwijnt. Denk bijvoorbeeld aan stallen of schuren. Dit wordt ook wel de Ruimte-voor-Ruimteregeling genoemd. Die ruimte kun je kopen van iemand die een gebouw heeft dat gesloopt mag worden. Dit noem je sloopmeters. 

 

Hulp bij het vinden van sloopmeters 

PTA Midden Nederland helpt je om een goed plan te ontwikkelen, waardoor de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied toeneemt. Hierdoor neemt de kans toe dat de gemeente je toestemming geeft om te bouwen. Ook beschikken we in ons netwerk over partijen die sloopmeters hebben of je kunnen helpen bij het kopen van sloopmeters. 

Heb jij interesse?

Antwoord binnen één werkdag!

Contact opnemen